הצניעות כפגם

הצניעות כפגם
הצניעות כפגם

דמייינו סיטואציה משעשעת: אתם צועדים ברחוב כשלפתע אתם פוגשים מכר מהעבר הרחוק.

מייד מתחילות השאלות "מה אתכם כיום, מה אתם עושים, אשה, ילדים"… כיף גדול, אה?

המשיכו לדמיין, אתם באים לענות והתשובות יוצאות ככה: כיום אני (גר) בירושלים, (עובד) בייצור בטון (ונשוי) לשירלי המהממת ויש לי (2 ילדים) קטנים.

הסוגריים מציינים מילים שאתם לא אומרים בקול. כמה מוזר, נכון? הרי אי אפשר להבין מי אתם בצורה כזאת.

ככה בדיוק נראים קורות החיים של אנשים שלא עורכים אותם כמו שצריך. מפספסים מילות מפתח, בוחרים בפורמט הלא נכון, לא מדגישים הישגים מקצועיים ועוד. אי אפשר להבין מי אתם בצורה כזאת.

היום אני רוצה לדבר על פן אחד בקורות החיים שנדמה כנקודת החולשה הגדולה ביותר של כולנו, ללא הבדלי מקצוע, השכלה ומין.

————————————————————————————————————-

אנשים מתחברים יותר לאנשים צנועים. עובדה. קל להתחבר אליהם, כיף להיות בחברתם ואין חשש שהם יגנבו לנו את התהילה. אנשים צנועים גורמים לנו להסתכל על עצמנו ולברר טוב יותר את הנקודות שהיינו רוצים לשפר בעצמנו. לפעמים הם סתם מסבים לנו מצב רוח טוב. מדי פעם אנחנו אפילו רוצים להיות כמוהם.

אז מה מונע מאיתנו להיות כמוהם? שום דבר, האמת. כל עוד אין לנו התנגדות פנימית לצניעות כתכונת אופי מייצגת, נוכל לשאוף ולהגיע לרמת צניעות מספקת, לבטח כזאת שתורגש ותיטיב עם הסביבה.

אז האם צניעות יכולה להיות פגם? תראו, צניעות עובדת נהדר בבית, בקהילה ובכללי בחיים האישיים. ברמה מסויימת צניעות מועילה גם בחיים המקצועיים. צניעות חשובה כדי שלא נשכח שאנחנו כמו כולם, גם אם אנחנו המנכל"ים של העולם.

איפה צניעות מועילה פחות? בקורות החיים ובראיונות העבודה. פה לא רק שהצניעות אינה מועילה אלא שהיא פוגעת בכם. פוגעת בגדול. בחיים אין ואקום – הולכים קדימה או אחורה, אין להישאר במקום. לכן, מי שצנוע בקורות החיים, מי שלא מבליט הישגים אישיים, מי שלא משקיע בעיצוב, בתוכן ובניסוח של קורות החיים שלו, פוגע בעצמו כמעט במזיד. ממש רשלנות פושעת. כבדעד עדיף שניגש ישירות למגייסים ונגיד להם עזבו אותנו, אנחנו המועמדים הגרועים ביותר שתוכלו למצוא.

תחשבו על זה ככה: מגייס מקבל ביום כ-70 קורות חיים בממוצע. מתוכם, בערך חצי עוברים את הסינון הראשוני על ידי מערכת הסינון האוטומטית. החצי שהתמזל מזלו מתחיל לעבור עכשיו בדיקה ראשונית של המגייס, לאחריה שורד בערך שליש. נשארנו עם 11 קורות חיים. 11 מועמדים מולם אנחנו צריכים להתחרות על מקום אחד בלבד.לא רק להתחרות; להילחם. זה שדה קרב של ממש.

11 אנשים שאנחנו לא מכירים וכנראה לעולם לא נכיר. 11 אנשים שיכולים להיות אנשי מקצוע טובים בהרבה מאיתנו. או גרוע מזה, אנשי מקצוע שיכולים להיות פחות טובים מאיתנו, אבל עברו את הסינון שאנחנו לא עברנו, רק בזכות זה שהם הדגישו את ההישגים האישים שלהם בקורות החיים, ויתרו על הצניעות והבהירו בצורה ברורה מה הערך המוסף שהם יכולים ומתכוונים להביא למקום העבודה.

אם אתם באמת רוצים להצליח – ואין סיבה להניח שלא – אתם תוותרו על הצניעות (עם כל הקושי…), תדגישו את ההישגים האישיים שלכם בקורות החיים ובראיונות העבודה. זאת הדרך להבליט את עצמכם מעל מועמדים אחרים שאין לכם דרך להכיר. רוצים להיות צנועים? חכו שתתקבלו לעבודה. עד אז, הראו מי אתם, מה אתם שווים, מה אתם מביאים אתכם ולמה זה מיוחד.

אתם הכי צנועים כשאתם מראים מה אתם שווים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *